Frågor och Svar

                                    Här hittar du svar på de vanligaste funderingarna patienter har.

Om jag har frågor efter stängningstid?

Om det är något akut, som att ni inte fått ert intyg kl. 00:00 och ni ska resa tidigt dagen efter, så skicka sms. Men ring ej för att fråga efter provsvar under kvällen. För övriga akuta ärenden, skicka ett sms så återkommer vi.

När får jag mitt provsvar?

Provsvaren kommer alltid kvällen efter du tagit ditt prov, mellan kl. 19:00-00:00. Vi förstår att många är ängsliga över att de inte kommer att få intyget i tid, men håll ut och vänta. Ring inte efter stängningstid för att efterfråga provsvar. Svaren kommer från labbet mellan kl. 18-20, därefter går läkaren igenom alla provsvar och skriver under alla intyg innan de blir tillgängliga. 

Hur får jag mitt provsvar?

Ditt provsvar skickas till dig i vårat journalsystem som en PDF på engelska som är stämplad och signerad av läkaren. Du sedan kan ladda ner filen till din dator eller mobil för urskrift. Här loggar du in för att komma åt ditt svar via säkra meddelanden:  https://system.easypractice.net/book/anelia-konsult-ab

Hur länge är mitt intyg giltigt?

Det är landet du ska resa till som avgör hur länge ditt intyg är giltigt. Du kan söka information om detta på swedenabroad.se. Sök upp landet du ska resa till och läs vad som gäller för just din destination. 

Vilka prover och krav gäller i det landet jag ska besöka?

Det är patientens ansvar att ta reda på vilka slags intyg som behövs och hur länge de ska gälla. För att ta reda på vilka prover och krav som gäller för just din resa, kan söka på swedenabroad.se för att hitta svar på vad som gäller för just din destination. 

Kan jag boka tid via telefon?

Nej tyvärr inte, varje patient måste själv lägga in sina uppgifter via onlinebokningen för att boka tid. Detta för att säkerställa att uppgifterna stämmer överens med informationen i passet. Om uppgifterna inte stämmer överens kan intyget bli ogiltigt.

När ska jag boka tid om jag ska resa?

Du bör boka en tid för provtagning senast två dagar innan avresa. Då får du svaret kvällen innan avresan och ditt intyg blir giltigt så länge som möjligt. Vissa destinationer kan kräva ett intyg tidigare än så. Kontrollera alltid vilka villkor som gäller för just din destination innan du bokar en tid.

Kan jag boka på helg och helgdagar?

Vissa helgdagar kan provtagning ske, helpris tillkommer. Om ni en större grupp på minst 8-10 personer, kan ni boka en grupprovtagning för 250kr extra per prov.

Hur betalar jag?

Antingen direkt när du bokar via systemet, med Swish eller med kort via länk i din mail. Vi tar ej faktura förutom från företag.

Hur avbokar jag?

Avbokning sker genom att logga in på  https://system.easypractice.net/book/anelia-konsult-ab

 och avboka din tid. Avbokning inom 24h av provet så debiteras hela avgiften.

Är intyget på engelska och giltigt?

Ja, våra intyg är stämplade och signerade av läkare samt skrivna på engelska.

Kan jag få rabatt? 

Ja, vi erbjuder en grupprabatt på 10% för grupper om minst 10 personer. Företag enl. avtal.